Pelko- yhtye tositoimissa treeniksellä

27.08.2018 - MusaDiggari

Kuva: Niilo Tenkanen

Pelko on synkkää mutta jorattavaa traumarockia soittava yhtye. Esikoisalbumi “Paino jota vastaan ei voi taistella” julkaistiin keväällä, ja se löytyy Spotifysta sekä CD-muodossa.

”Olemme kiinnostuneita erityisesti kaikenlaisesta yhteistekemisestä ja pienissä sekä suurissa tapahtumissa soittamisesta!”

Tutustuimme Lepakkomiehen indie- iltaman yhteydessä Ghosts on TV: n lisäksi myös Pelko nimiseen helsinkiläiseen melko synkkää, mutta kuitenkin tarttuvaa alternative rockia soittavaan Pelko- yhtyeeseen.

Alla yhtyeen debyyttialbumilta lohkaistu musiikkivideo ”Viimeinen juna”.

Tuolloin bändin itsensä toimesta syntyi loistava idea tulla vierailemaan heidän treeneihinsä Vallilan Musahotellille.

Saimmekin kunnian päästä tekemään pienimuotoisen haastattelun bändin jäsenten kanssa sekä samalla päästä seuraamaan heidän toimintaansa treenikämpällä.

Bändi soitti mieliksemme lämmittelyksi pari vanhempaa, livenäkin jo useaan otteeseen soitettua biisiä. Sen lisäksi saimme myös kuulla uutta laulaja- kitaristi Niilon kotistudiolta treenikselle tuomaa matskua.

Käytännössä saimme siis nauttia privakeikasta treenikämpällä, joka oli hieno ele yhtyeeltä. Suuri kiitos myös pikahälytyksellä paikalle saapuneelle kuvaajalle!

Sanoituksista tehdään ennemmin antirealistisia kuin liian arkisia

Ennen treenien alkua istuttiin kuitenkin hetkeksi alas ja höpöteltiin bändin mietteistä musiikkinsa suhteen. Ensimmäinen, paljon mediassakin kehuttu albumi, ”Paino jota vastaan ei voi taistella” julkaistiin keväällä 2018.

Traumarockiksi itseään kutsuva, mutta liiallisia lokerointeja välttävä, Pelko mainitsee esikuvikseen muunmuassa sellaisia yhtyeitä kuin CMX sekä Suede. Myös Abbalta on kaapattu mukaan ”tarttuvien kertsien himo”.

”Nupit kaakkoon ja traumat valloilleen”.

Biisien suhteen Pelko kuvaa toimintaansa ”nupit kaakkoon ja traumat valloilleen”, joten trauma- rock käsite on varmasti osuva ainakin siinä mielessä.

Pelko- yhtye
Kuva: Teemu Hokkanen

Sanoituksista bändi ei myöskään halua tehdä perinteisiä suomirockissa paljon kuultuja ns. sataa ja masentaa- tyylisiä, vaan enemmänkin pyöritään antirealistisissa maailmoissa. Tämä lähinnä siksi, että yhtye kokee tämän mielenkiintoisemmaksi tavaksi kirjoittaa sanoituksia kuin liian arkiset teemat.

Pieni kotistudio antaa aikaa työstää biisejä hyvin jo ennen treenikselle tuloa.

Sanoitukset ja musiikki syntyvät yleensä samaan aikaan Niilon toimesta. Laulaja- basisti Saara taas kertoo kirjoittavansa ensin sanoituksia ja kehittää niiden ympärille melodioita. Saara saattaa vielä passata Niilolle ideat, joista Niilo jatkaa työstämistä studiollaan. Niilo tekee kitarasovitukset ja synasovitukset.

Sen jälkeen nämä aihiot tuodaan treenikselle ja lähdetään työstämään koko bändin voimin.

Niilolla on pienimuotoinen kotistudio, jossa on aikaa hioa kitararaitoja ja alkaa soittamaan käytännössä mitä tahansa, josta saattaa syntyä jotain. Marko rumpalina tykkää omasta vapaudestaan rumpuosuuksien suhteen.

”Haluamme, että studioon mennessä levytettävät biisit ovat jo täysin hallussa, jotta kuulostaisimme levyllä samalta kuin livenä”.

Pelko treeniksellä
Kuvat: Teemu Hokkanen

Jo levytettyjä biisejä ei siis tarvitse enää hirveästi livekuntoon hioa, vaan tällä hetkellä treeniksellä voidaan keskittyä jo uusien biisien parissa toimimiseen.

Kova halu soittaa missä tahansa ja mahdollisimman paljon

Pelko kertoo yksissä tuumin olevansa bändi, joka ei halua kieltäytyä yhdestäkään keikasta. Erityisesti yhteiskeikat muiden yhtyeiden kanssa ovat olleet mielenkiintoisia kokemuksia ja niitä tehdään mielellään tulevaisuudessakin.

Mikäli siis tätä lukee muiden bändien jäseniä, niin ei muuta kuin Pelkoon yhteyttä ja yhteistyökuviot vireille!

Esimerkiksi haastattelua edeltävänä viikonloppuna Pelko on soittanut keikan autotallissa Salarockissa Raumalla.

Tavoitteena saada uusi EP ulos vielä tämän vuoden puolella

Kuten totesimme, tällä hetkellä Pelko työstää ahkerasti treeniksellä uutta materiaalia. Studioon onkin tarkoitus mennä jo elokuun lopussa.

Tuolloin äänittämään mennään uutta EP: tä, jonka olisi tarkoitus näillä näkymin ilmestyä vielä vuoden 2018 puolella.

Entäpä millaisia terveisiä yhtyeellä on lukijoillemme ja muille yhtyeille ennen treenikselle siirtymistä?

Koko bändin viesti kuuluu ytimekkäästi:

”Terveisiä muille bändeille, sillä olemme kiinnostuneita erityisesti kaikenlaisesta yhteistekemisestä ja pienissä sekä suurissa tapahtumissa soittamisesta!”

”Haluaisimme taistella kyynisyyttä vastaan maailmassa ja musiikkiskenessä”

”Koittakaa löytää oma juttunne, älkääkä hävetkö sitä”, toteaa rumpali Marko vielä loppuun.

Pelko:

Saara Kemppainen, laulu & basso
Niilo Tenkanen, kitara & laulu
Marko Virta, rummut
JP Cavonius, kitara